Sunday, January 12, 2014

Bila Perempuan.....

Hye & Hallo :)

Assalamualaikum WBT... heeee... Lama rasanya tak updated entry... sorry lar sebab kurang sihat berapa hari yang lepas sekarang Alhamdulillah dah oke pun... hehheee... ada something yang penting nak share ne oiiii (bunyi macam gempak jer tapi sebenarnya hampehhh!)...so xyah lar aku taip panjang2 dan merepekkan?? korang baca je larr terus okee?? boleh bha kan??? (hambikk kau keluar da Sabahan aku) kekekeeee~

Alkisahnya macam ne.... Orang perempuan yang sudah terikat perasaan dengan seorang lelaki memang sukar dirinya nak buang tepi, walaupun dirinya tahu lelaki itu tidaklah seperti impian lelaki idamannya dan mempunyai kekurangan berbanding lelaki lain yang pernah dia kenal...


sumber ::: FB
Namun dalam masa yang sama masih sangat berharap lelaki itu akan berubah ke arah positif, menunjukkan kesungguhan nak menjaga dan mencintainya, menunjukkan diri mampu membimbing dengan ubah penampilan, percakapan, solat tak tinggal, suka hadirkan diri dengan kuliah agama, dan terus jumpa wali nyatakan hasrat hati... bukannya buat dirinya ternanti sesuatu yang pasti... menunggu kerja yang amat memenatkan...

Itu mereka inginkan wahai lelaki, bukannya nak kan harta kekayaan kamu... cuma masa, perhatian, kasih sayang sejati dan yang paling penting lelaki yang akan membawa dirinya bersama-sama ke Jannah... InsyaAllah... rasa bersyukur dan beruntunglah kamu wahai kaum Adam ada yang ingin ambil berat tentang dirimu dan menunggu... Tapi jangan terlalu terlewat bertindak dengan membiarkan dia menunggu lama... Takut nanti ada yang masuk meminang dahulu... hahahaaaa

Japppppppppp...................... apasal ayat aku ne macam serius jerrr??? macam ada something yang xkena ne.... kihkihkih~ aku pun xtau napa mungkin sebab entry kali ne kot... daaa,,jumpa lagi dimasa yang akan datang...  Love yaaa!

Love,

2 comments:

Done Reading? Leave a short letter for me... I'm appreciate it... :)

FOLLOW+ DASHBOARD♥