Tuesday, June 24, 2014

Day 2: A Photo of Yourself A Year Ago




Ok, cabaran hari kedua ne missB kena post gambar tahun lepas. So, missB pilih gambar semasa missB,adik dengan buddy dia pergi jenjalan cuti mata. Cuci mata tuk missB jer lar. heee.. Sambil buat "brain and eye treatment" :P Jauh juga perjalanan missB pada hari tersebut dari Shah Alam - Cyberjaya (LimKokWingUni) - Kuala Lumpur - Bukit Tinggi (tapi sempat sesat jap) - Genting Highlands (main indoor games) - Shah Alam.

Sebenarnya kawan adik tengah plan nak celebrate birthday (suprise) boyfriend dia awal sambil buat outdoor assignment broadcasting dorang and also farewall party tuk kawan dorang yang akan pergi ke London tuk belajar 1sem kat sana kalau missB tak silap. Dah lupa,maaf.








Tadaaa~ The day I visited Colmar Tropicale, Bukit Tinggi a year ago. 

Macam mana kami boleh sampai ke Bukit Tinggi ne? A week before, missB ada bagitau kat adik yang missB teringin sangat nak pergi ke tempat ne. Ye larr pengaruh dari rakan facebook yang upload gambar dorang holiday kat sini. So, missB pun jeleyy arr... hahaha. Lagipun dorang plan nak pergi Genting Highlands, dekat jer pun.

Actually, banyak lagi gambar masa kat sana. Cukup yang ne jer lar missB post ok? Kan missB ne pantang sikit nampak view yang daebakk and camera so apa lagi jadi model XL lar pada hari tue. Bukan bermaksud mahu penuhkan memori dslr tapi dah bukan selalu pergi sana, apa lagi gunakan kesempatan jadikan kenangan. Hari tue kami ada melawat Japanese Tea House and Botanical Garden juga tetapi gambar missB belum dapat sampai sekarang. sobsobsob TT_TT

But its alright. Nanti ada rezeki dan masa lagi missB nak pergi holiday sini ngan family sambil photoshoot. In Shaa Allah. Harap kali ne boleh arrange awal2 jadi takda lar perkara lepas berulang semula. Tuk pengetahuan missB sanggup ponteng kerja halfday pada hari sabtu tau, nasib dapat boss yang sporting. heeee~ Jangan contohi sikap ini yer!


Sebenarnya gambar ne lar yang harus di highlightkan sebagai "a photo of myself a year ago" kan? hahaa
 

10 Days Photo Challenge:

11 comments:

  1. Wah! mISS Boo pun berjalan sakan.hehe XD Bestnye jenjalan!

    ReplyDelete
  2. Wah, bestnye cuci-cuci mata..hehehe..lama Cik Mimie tak cuci mata ;) Comey sangat MissB, sampai comot-comot makan...hehehe :)

    ReplyDelete
  3. fuyoooo ! =D ok .. xsabar tggu entry next ! =D

    ReplyDelete
  4. fuyooo ! =D ok.. xsabar tggu next entry ! =D

    ReplyDelete
  5. cantik tempat ni.. bila la dpt pegi

    ReplyDelete
  6. pehh . macam kat luar negara ekekeke.

    ReplyDelete
  7. Bukit Tinggi! Tak pernah sampai sane lagi. Teringin nau nak gi sane. Nampaknye k.boo telah mendahului ana. Isk!

    ReplyDelete
  8. Masuk dia kena bayaran kan... berapa erk..??

    ReplyDelete
  9. sampai nya hati mu ! meninggalkan aku ! takpernah pergi situ ! bawak laaa yaya T.T

    ReplyDelete
  10. Gambar yang tengah makan tu yang tak tahan tengok...Anyway very nice photos...

    ReplyDelete

Done Reading? Leave a short letter for me... I'm appreciate it... :)

FOLLOW+ DASHBOARD♥