Please Click My Adv... ThankYou!

Please Click. TQ!

Sunday, February 9, 2014

Kecutkan Jerawat

Happy Weekend (^.^)

Korang tau tak toner boleh berfungsi untuk kecutkan dan keringkan jerawat?!! Mungkin ada yang dah tau dan belum tau kan??? So,, hari ne nak berkongsi tips sedikit... Tips ne sangat bermanfaat terutamanya untuk yang mempunyai jerawat yang baru naik,, bengkak dan tengah masak... nyummmm :P


Caranya:-
  • Tuangkan toner ke kapas
  • Lepas tue, tekap dekat tempat jerawat tue lama2
InsyAllah jerawat tu akan mengecil and mengecut... Sambil online or tengok tv pun korang boleh lakukannya...

TAPI.......

Depends pada toner jugak yerr.... hikhikhik

Saya guna toner / freshner from Mary Kay... Memang cepat kesan dia tau... Cepat jer jerawat tue kecut dan kering... 

Sumber : Google

So,, bila dah kecut maybe sometimes korang akan rasa pedih,, gatal dan kering dekat bahagian tadi... but no need to worry ok??! Memang proses baik pulih dia macam tue... Jangan panik okiess...

*Suka kecutkan jerawat dekat muka adik bujangku sorang tue gunakan cara ne... Selalunya buatkan masa dia tengah tidur,, bangun jer jerawat dah oke... Alaa2 magik gituuu... :P

Love,


3 comments:

  1. good info..slalu jugak pakai toner.tp nak ckp kecut tu hmm kecut la jugak tp makan masa haha

    ReplyDelete
  2. Boleh la try.muka tasha skng teruk start peknen ritu.ni pon still ada sikit2 lg.Tq ye

    ReplyDelete
  3. Jarang pakai toner. Pakai pembersih je. Apapun nanti nak cuba.

    -wina1979-

    ReplyDelete

Done Reading? Leave a short letter for me... I'm appreciate it... :)

FOLLOW+ DASHBOARD♥