Friday, April 18, 2014

Bijak Bersama BookUp

                                

                                           

Siapa di sini yang mempunyai banyak buku rujukan mahupun buku teks? Tidak tahu hendak berbuat apa dengan buku-buku tersebut. BookUp adalah penyelesaian yang terbaik yang boleh dipertimbangkan. Daripada simpan sehingga rosak dan dimakan oleh anai-anai, dibuang ke tong sampah, menghantarnya ke pusat kitar semula mahupun dijual kepada apek yang membeli surat khabar, lebih baik jual melalui BookUp.


                                                           
                                                       Malaysia's Online Bookstore

BookUp, adalah satu laman penjualan buku terpakai secara online dan khusus untuk membantu pelajar dan pembaca buku untuk menjual buku-buku teks atau buku-buku mereka dan juga membenarkan orang ramai untuk membeli buku-buku yang terpakai pada harga yang lebih rendah. BookUp ini di usahakan oleh Mike Chu dan Jacqueline Khoo.

Kelebihan membeli buku di BookUp:
  • Gedung buku online di mana terdapat pelbagai buku terpakai yang ditawarkan.
  • Harga rendah dan jimat sehingga 80% dari harga pasaran yang sebenar.
  • Kemudahan penghantaran buku terus ke pintu anda secara pos.
  • Menjimatkan masa anda, mudah dan cepat.
  • Pendaftaran sebagai ahli secara percuma untuk mendapatkan tawaran hebat BookUp.

Jangan risau semua buku yang di jual adalah terjamin dalam keadaan yang baik. Ini kerana setiap buku yang diterima di pilih secara teliti oleh BookUp untuk memastikan buku tersebut masih boleh digunakan. BookUp mempunyai syarat dan kriteria tertentu dalam membeli semula buku terpakai.

              
Hanya tiga cara yang mudah untuk menjual semula buku:
  • Isi nombor ISBN ke dalam borang yang disediakan.
  •    
  • Penghantaran secara PERCUMA. *Jika amaun jualan melebihi RM150.
  • Dapatkan Bayaran. Duit akan di transfer secara terus ke dalam akaun bank anda.


MB sudah pernah melalui zaman kolej/Universiti dimana kita harus membeli buku teks dengan harga mencecah ratusan ringgit. Sebagai pelajar tentu saja hal ini akan membebankan diri, manakala buku yang dibeli hanya digunakan setakat satu semester. Ada juga pengalaman membeli buku daripada senior tetapi harga yang ditawarkan juga tetap mahal. Jika gunakan buku yang di photostat, lecturer akan marah. Jadi sekarang langkah penyelesaian untuk mendapatkan buku sudah wujud. Ya, BookUp adalah jawapannya. Bukan saja mudah,senang serta menjimatkan masa dan wang ringgit.


BookUp bukan saja menawarkan buku rujukan malahan terdapat novel dan komik. Jadi, BookUp adalah gedung ilmu online yang wajib bagi pengemar bahan ilmiah dan sebagai platform menjana pendapatan sampingan bagi sesiapa sahaja dengan cara penjualan buku semula. 

Segala pertanyaan mahupun info lanjut boleh berhubung terus dengan BookUp:





19 comments:

  1. thanks miss boo!!! banyak sangat buku komik kat umah,nak buang sayang,hehe. bolehla try survey ni :D

    ReplyDelete
  2. seriously ? wahh .. boleh neh usha2.. hehe

    ReplyDelete
  3. first time dgr book up ni..thanks sharing miss:)

    ReplyDelete
  4. Bagus juga ni. Ada juga kekadang terfikir nak jual balik buku2 yang dah dibeli. Tapi rasa sayang nak simpan tu terlebih-lebih plak. Hehe.

    ReplyDelete
  5. baru tahu ni. bestlah lepasni senang je nak beli buku. online. hehe.

    ReplyDelete
  6. OMG!! Bestnyeee!! Kenapa tak jumpa book up ni awal-awal :3

    ReplyDelete
  7. wah...nice sharing . berguna ni hihi ;D

    ReplyDelete
  8. wuuu best gilaa. first time dengar benda ni. thanks share akak mb mihmih

    ReplyDelete
  9. Itulah... buku rujukan masa kat uni banyak kat rumah... tapi nak jual sayanglah pulak!

    ReplyDelete
  10. Wahhh....akak baru taw dik pasal ni Book up ni. Kat rumah mmg banyak la buku teks Business & Office Management...

    ReplyDelete
  11. memng bgus ni...
    rumah pon bnyk komik2 yg da xmau bca lagi..heee
    komik boleh jual ke....errrrr...

    ReplyDelete
  12. this is amazing....!!! seriously. dah tengok website tu and aim some books.

    thank u dear.

    ReplyDelete

Done Reading? Leave a short letter for me... I'm appreciate it... :)

FOLLOW+ DASHBOARD♥