Tuesday, April 22, 2014

Tips Bibir Cantik Menawan



Hari ini saya nak berkongsi sedikit tips yang penting penjagaan bibir. Hal bibir tak boleh di ambil mudah begitu saja ok? Bibir yang cantik juga dapat meningkatkan tahap keyakinan seseorang untuk berhadapan dengan orang ramai. Lebih-lebih kita sebagai gegirl. Tak nak lar nanti bibir kita nampak tak cantik kalau letak lipstick or lip gloss ye dok?


1 . Jangan biasakan untuk menjilat atau membasahkan bibir terutama ketika bibir tengah kering. Ini kerana air liur mempuyai enzim yang menyebabkan kerengsaan pada luar bibir. Tapikan I pun selalu secara automatiknya buat macam gini tanpa di sedari. 

2. Jadikan lipbalm sebagai teman baik anda. I selalu bawa lipbalm and letak dalam wallet, so senang kalau nak jenjalan takda masalah lupa bawa lipbalm. Eyalar I letak dalam wallet sebabnya lipbalm tue bukannya besar mana pun memang confirm boleh muat punya. 

3 . Jangan gelupas atau tarik kulit bibir yang mati. Ia akan menyebabkan bibir anda luka dan berdarah. Seeloknya gunakan kain yang bersih atau wet tissue untuk mengelap bibir yang gelupas itu. 

4 . Pilihlah gincu yang sesuai supaya tidak tersalah pilih kerana ia akan menyebabkan bibir anda hitam dan kering. Bagi penggemar gincu juga, tidak perlulah menggunakan gincu yang sudah setengah tahun umurnya, kerana ia akan merosakkan bibir anda. 

5 . Bagi yang gemar menggunakan bahan semulajadi, hirisan tomato boleh di sapukan pada bibir anda. Biarkan selama 10-15 minit dan lakukan nya sebanyak 2 3 kali sehari. Hasilnya, bibir anda kelihatan lebih halus dan bebas dari pecah-pecah. 

6. Jus lemon yang dicampur madu juga memerahkan bibir anda kerana jus lemon merupakan pemutih alami yang mengandungi gilseran yang baik untuk kesihatan kulit. Tambahan pula, madu boleh melembapkan kulit serta bibir kelihatan semulajadi lebih lembap. Untuk hasil yang baik, lakukan sebanyak 2 kali seminggu terutama dalam suhu sejuk dan panas. 

8. Minum air 8 gelas sehari boleh mencegah dehidrasi yag menyebabkan bibir kering dan merekah.

Alternatif lain : Anda bolehlah mencuba 3 Layer Lips tint bar Triple Shot.

Tint Bar Triple Shot

Pilihan warna Triple Shot


Apa kelebihan Tint Bar Triple Shot?

-> Merupakan base/concealer untuk bibir, pelembap dan warna yang sangat natural pada masa yang sama.

-> Warna akan bertukar dengan lebih natural lagi selepas 30 minit anda memakainya dengan mengikut warna bibir anda.

-> 3 Layer Tint Bar ::: Warna, pelembap dan lips base "Lembut, licin, berkilau cantik & gred warna mengikut warna bibir secara semulajadi."

-> Warna Utama ::: Diperkaya dengan ekstrak Royal Jelly. Lapisan warna ini memberi kesan terang pada bibir kerana ia melembapkan, mencegah pengeringan dan penglupasan bibir.

-> Warna Sub ::: Tinted lips balm yang ringan akan senang bergabung dengan bibir anda dan memberikan kesan semulajadi.

-> Warna Asas (Base) ::: Base akan bergabung dengan warna kulit asal bibir anda supaya menjadi lebih semulajadi dan juga menyebabkan warna utama akan lebih berkekal lama.

Saya guna #101 Triple Pink

“This innovative triple-colored tint coats, treats and colors lips for a bright and voluminous look in just a single sweep of the stick.”

Any further enquiry can directly contact me.





15 comments

April 22, 2014 at 9:58 AM

Haiii miss boo. Mcm nk try je.tasha nye bibir slllu kering n pecah pedihhhh

April 22, 2014 at 10:29 AM

awww thank you, thank you for the tips.. saya selalu chapped lips.

April 22, 2014 at 10:52 AM

cakap pasal bibir,
teringat pulak iklan yg baru nie.
"terlajak laris "
hehe..

April 22, 2014 at 1:35 PM

thanks for the tips ^^

April 22, 2014 at 3:02 PM

Good tips ! Sye selalu je basahkan bibir guna air liur tanpa sedar . Heee ~

April 22, 2014 at 9:24 PM

sblum zz bce n3 ni zz dh buat no 1 tu. hihi

April 22, 2014 at 10:59 PM

wahhh hehehe nice lips

April 23, 2014 at 2:08 AM

susah le nak jaga bibir TT^TT
selalu main tarik2 kulit kering :D minum air banyak pun still kering.. hurmmm..
btw Tint Bar tu nampak comel lah :D

Miss Boo pun comel :D

April 23, 2014 at 11:20 AM

salam...
cntik la lipt tint tu....
triple colour pla..niceee ^_^

April 23, 2014 at 3:44 PM

hari tu miza nampak dekat instgram,memang bekenan sangat..haha
sebab banyak layer..cantik plak tgok..hehee..
wawaa,pink2 gitu bibir miss boo..
cantik2! ^_^

April 23, 2014 at 8:29 PM

Eh memang nampak semulajadi laa.. :)

April 24, 2014 at 10:41 AM

haa masehh share miss boo. haishh skrg pns sgt , bibir mudah kering :'(

April 25, 2014 at 7:59 AM

errr mong selalu buat yg jlat bibir, tarik kulit kering tuuu...bibir mong slalu kering..nak ckp kurg air da bgelen da mong minum sehari...hahahaha tq for the info...mau try la lipbalm 2...ngeeee

April 26, 2014 at 1:12 PM

lama iols x pakai lipstik..alang2 tu bglah free kat iols haha

April 30, 2014 at 6:13 PM

Favourite this entry sbb saya memang ada masalah bibir kering so this helps me so much. Thanks ;-)

Post a Comment