Thursday, June 5, 2014

My Skin Care



Ramai juga yang bertanya apa skincare yang saya guna. Kulit muka saya nampak gebu. Hahh,, gebu ker?? hahahaa... Jadi hari ne saya nak cerita sikit kat hangpa semua. Tapi produk penjagaan kulit yang saya gunakan biasa-biasa jer. Tak mampu saya nak beli dan pakai yang mahal dan berjenama.

Sumber : Cik Google
1) Nivea Aqua Sensation (200ml)
Dulu saya mengalami masalah jerawat yang suka tumbuh merata-rata. So, selepas menggunakan produk ne masalah jerawat dapat di atasi dengan senang sekali. Syukur Alhamdulillah, hati pun banyak senang guna Nivea ne, dari tahun 2011 lagi sehingga lar awal tahun 2014. Botol dia besar dan harga pun berbaloi tak mahal mana pun. 

Sumber : Cik Google
2) Giffarine Active Young Facial Foam (60g)
Saya sebagai anak sulung memang akan patuh kepada cakap emak... hehehee... Sebenarnya produk ne mumy yang belikan dan suruh saya mencubanya memandangkan Nivea Aqua Sensation sukar diperolehi di sini. Not bad product Giffarine, harga dia pun murah tak sampai RM10.00 pun, dah lar wangi. Saya guna facial foam ne lebih kurang dua bulan setengah macam tue.

Sumber : Cik Google
3) Safi Balqis White Trilogy
Pencuci muka yang paling latest saya gunakan sekarang. White Trilogy merupakan produk terbaru dari Safi Balqis. Saya dah menggunakannya lebih dua minggu so far takda masalah dan saya sangat suka sebab ianya 2dalam1 dimana ia bertindak sebagai pembersih dan penyegar dalam masa yang sama. Jadi ianya dapat menjimatkan wang dan masa kita. heeee

2011 - No Filter belum ada camera 360 










17 comments:

  1. wow nice info
    mmg sis Boo nampak gebu comel :D
    kalau Hikari lah kan, beli produk2 cemni bkn based on kesan dia, slalunya akan pilih botol yg nampak comel mcm Nivea dgn Giffarine kat atas tuh :D

    ReplyDelete
  2. Oo..rupenye ni la rahsia kak boo ye? Terbongkar sudah. >< Btw ana tak berani ambik pemutih ke ape utk muka. Huhu..

    ReplyDelete
  3. macam mana nak beli yg nivea aqua tuh ??

    ReplyDelete
  4. best la kalau pakai produk apa2 pon jerawat still hilang..sye nie susah sikit nak hilangnye hmm
    btw klik 2 nestle nestum kat sini ye

    ReplyDelete
  5. tak semestinya kena pakai produk mahal2.. jnji kulit kita serasi.. :)

    ReplyDelete
  6. gebu ? hahahaha . meh sini cubit sikittt ! hahaha

    ReplyDelete
  7. As long bila pakai kulit kita tak berjerawat atau mengelupas jadi putih, itu sudah memadai.
    Mahal atau murah... itu bukan ukurannya.

    ReplyDelete
  8. Nampak gebu je... produk tuk kulit ni kena yang serasi ngan kulit kita... x semestinya kena beli yang mahal je kan... :)

    ReplyDelete
  9. Yup produk ni kadang-kadang je mahal tapi pakai-pakai terus habis kulit macam Fisha hari tu TT^TT

    ReplyDelete
  10. nivea invigorating cleansing gel superb best. rasa licin je nati plus wangi kay. tak tipu, menanggalkan kotoran di muka. wehee

    ReplyDelete
  11. kyaaaaaaaaaaaaa thank u so much for sharing hikhik <333

    ReplyDelete
  12. lupa lak sis Boo :)
    cuba try Hada Labo (product jepun) tapi yg tuh mahal gak lah.. cuma kalau pakai mmg best sbb adik Hikari pnah try dekat watsons.. ibu pun cakap best tapi tu lah kan harga dia ja XDD

    ReplyDelete
  13. Untong kalau dah dapat produk yang betul2x match untuk jenis kulit kita kan. Sometimes, orang lain guna xberkesan tpi dengan perkongsian miss baybeeboo, maybe ramai yg akan tau kelebihan produk tersebut.

    Thanks for the sharing, baru tau actually. hehehe :)

    ReplyDelete
  14. natural beuty tieww! pewitt :D

    ReplyDelete
  15. ore comel, paka gapo pun, lawo... hihi..

    ReplyDelete
  16. Owh begitu ye.. :) Thanks share ^^

    ReplyDelete

Done Reading? Leave a short letter for me... I'm appreciate it... :)

FOLLOW+ DASHBOARD♥